Ester
06-24 77 95 35
ester@happyes.nl

Lisette
06-46 04 62 02
lisette@happyes.nl

Of vul het contactformulier in.

Geschiedenis

Al in 1999 viel het Ester Barendse, oprichtster van HappYes, op dat er legio mogelijkheden waren om een huwelijksdag te organiseren, maar dat ieder bruidspaar opnieuw op zoek moest naar informatie. Geïnspireerd door de romantiek en de magie van het trouwen, maar zonder concrete plannen voor haar eigen huwelijksdag, dook ze in de zakelijke markt omtrent het huwelijk. Die bleek te bestaan uit een enorme hoeveelheid onsamenhangende aanbieders die allemaal de beste zeiden te zijn. Waar moet een bruidspaar beginnen?

In 2000 schreef Ester een ondernemingsplan over haar ideeën om een adviesbureau te starten voor het organiseren van bruiloften. Zij stuurde haar plan naar LiveWire, een organisatie die ondernemers informatie, advies en begeleiding biedt bij de oprichting van hun bedrijf. In samenwerking met Shell en ABN Amro kent deze organisatie jaarlijks de Young Business Award toe aan de meest innovatieve ondernemer. Daarnaast mogen de luisteraars van Radio 538 bepalen wie de LiveWire Publieksprijs toekomt.

Het indienen van haar ondernemingsplan beschouwde de schrijfster toentertijd als een test, een beoordeling van haar plan, maar ook een beetje als een grap. Echter, toen zij de voorrondes zonder problemen doorliep en (als enige vrouwelijke ondernemer) in de regionale finale terechtkwam, werd ze toch wel fanatiek! De Award won ze niet, maar het publiek was het daar niet mee eens. Op 28 september 2000 ontving zij uit handen van toenmalig directeur van Radio 538 Erik de Zwart de LiveWire Publieksprijs én 20.000 gulden aan radiocommercials op die zender. Dit betekende de vliegende start van HappYes, advies- en organisatiebureau voor bruiloften.

Toen in 2002 de film The Weddingplanner (met Jennifer Lopez in de hoofdrol) uitkwam, schoten de professioneel ceremoniemeesters als paddestoelen uit de grond. Iedereen met een beetje organisatietalent achtte zichzelf in staat tot het regelen van een bruiloft. Natuurlijk, duizenden bruidparen laten hun mooiste dag door een amateur ceremoniemeester leiden en meestal gaat dat goed, dus waarom niet je beroep ervan gemaakt? Dat bleek een paar jaar later: er heeft een belangrijke schifting plaatsgevonden in de wirwar aan bureaus, want het is toch lastiger dan men dacht…

In 2010 werd HappYes genomineerd voor de titel van Weddingplanner van het Jaar en behaalde uiteindelijk de derde plaats. Een waardevolle erkenning voor tien jaar kennis, ervaring en gelukkige bruidsparen. Nog steeds staat HappYes jaarlijks tientallen bruidsparen bij in de aanloop naar hun huwelijksdag en natuurlijk op de dag zelf. Met heel veel plezier!