Ester
06-24 77 95 35
ester@happyes.nl

Lisette
06-46 04 62 02
lisette@happyes.nl

Of vul het contactformulier in.

Trouwen op Valentijnsdag is vragen om ellende?

Slecht nieuws voor Willem-Alexander en Maxima en alle tortelduifjes die op Valentijnsdag of op een simpel te onthouden datum in het huwelijksbootje zijn gestapt. Hun scheidingskansen liggen véél en véél hoger, blijkt uit een nieuw, opzienbarend onderzoek van de University of Melbourne naar Nederlandse bruiloften.

Bijzondere trouwdatum

De Australische economen bestudeerden alle 1,1 miljoen in ons land gesloten huwelijken tussen 1999 en 2013. Echtparen die elkaar op een bijzondere (feest)dag of speciale datum eeuwige trouw beloven, blijken tot veertig procent (18 tot 36 procent) méér kans op een scheiding te hebben dan stellen die voor een gewone datum kozen. Willem-Alexander en Maxima trouwden op 02-02-2002.

Als duidelijke risicoverhogende factoren (onder anderen lage opleiding of het al hebben van kinderen) worden meegenomen, resteert nog immer een vijfde (11-18 procent) hogere kans op een gestrand huwelijk. Als bijzondere data gelden onder anderen Valentijnsdag (14 februari) en feest- of vrije dagen als Koninginnedag, Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag. Bijzondere trouwdagen zijn gespiegelde-, opeenvolgende of palindroom data als 20-12-2012, 01-02-2003 en 30-11-03.

Vertroebeling

Waarom de kans op scheiding zoveel hoger ligt? De onderzoekers kunnen het niet met zekerheid zeggen. Eén vermoeden is dat veel stellen zo dolgraag op een bijzondere datum trouwen dat die wens hun beslissing of het überhaupt verstandig is om te trouwen vertroebelt. ,,Koppels die trouwen omdat de kwaliteit van hun relatie goed is hebben een dieper commitment naar elkaar toe,” zegt hoogleraar David Ribar, één van de onderzoekers, tegen de Australische krant Herald Sun. ,,Andere stellen worden beïnvloed door zaken buiten hun relatie om, zoals een speciale gebeurtenis die hen bij elkaar bracht of de kans om op een speciale dag te huwen.”

Ach, ik (Ester, de ene helft van HappYes) ben zelf op 14 februari getrouwd en dat is inmiddels al 13 jaar geleden, dus het zal wel loslopen 😉

Lees hier het hele artikel en oordeel zelf :-).

Bron: AD

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *